Lik-op-stuk voor verkeersmisdrijf tijdens TT

 

Automobilisten of motorrijders die tijdens en rond de TT in Assen zwaardere verkeersmisdrijven begaan of hebben gedronken, krijgen direct een strafbeschikking opgelegd. Het is voor het eerst dat het Openbaar Ministerie (OM) dat rond het motorevenement doet, zo maakte het Landelijk Parket woensdag bekend.

Binnen het OM zijn voor de TT landelijke afspraken gemaakt over het vervolgingsbeleid bij specifieke misdrijven in het verkeer. Hierdoor kunnen zaken efficiënt buiten de rechter om af worden gedaan en kan gecontroleerd worden of iemand eerder voor eenzelfde overtreding veroordeeld is, waarna een hogere straf opgelegd kan worden.

Het motorfeest in Assen trekt ieder jaar tienduizenden motorliefhebbers uit heel Europa. Om deze grote verkeersstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt intensief op gevaarlijke gedragingen, alcohol en snelheid gecontroleerd. De politie brengt in heel Nederland tientallen opvallende en onopvallende politievoertuigen op de weg om het weggedrag van motorrijders die naar de TT gaan in de gaten te houden. Stuntgedrag van groepen motorrijders leidden in het verleden tot gevaarlijke situaties.

Ook worden overal in het land grote alcoholcontroles gehouden, bijvoorbeeld bij boten die vanuit Groot-Brittannië arriveren. Op zondagochtend, na de dag van de TT, wordt op restalcohol gecontroleerd. Het komt namelijk veelvuldig voor dat weggebruikers nog volop alcohol in hun lichaam hebben van de voorgaande avond, aldus het Landelijk Parket.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  22-6-2011  


|

FlitsKaart