Live tv-debat over gewenst en ongewenst verkeersgedrag

 

Verkeershufters. Rijden die te hard, of juist te langzaam? Zijn ze agressief, of juist te sloom? Is iemand die 10 boetes per jaar krijgt, of 50, een verkeershufter? Of niet? En als we al weten hoe we een verkeershufter kunnen definiëren, hoe pakken we ze dan aan? Moeten we ze wel aanpakken? Of is er sprake van een hetze tegen de sportieve rijder? Moeten we de automobilist niet juist meer ruimte geven?

Debat op 2, het wekelijkse live discussieprogramma van KRO & NCRV op Nederland 2 (zaterdag 21:05 uur) besteedt binnenkort aandacht aan gewenst en ongewenst gedrag op de weg. Onderdeel van de uitzending is een een debat over verkeersboetes. ANWB en CDA bepleitten onlangs dat mensen die jaarlijks tientallen boetes krijgen, keihard moeten worden aangepakt, als veelpleger, zo nodig met celstraf. Goed plan?

Debat op 2 is geïnteresseerd in wat juist automobilisten met veel bekeuringen (tientallen per jaar) vinden van de hele discussie over verkeersgedrag. Ben je een 'verkeerscrimineel' als je geregeld een acceptgiro ontvangt van het CJIB? Of zijn de regels belachelijk betuttelend en zijn de schoolmeesters op de weg de échte verkeershufters?

Ben jij een automobilist/motorrijder die zich door alle verkeersboetes een melkkoe voelt van de overheid? Kun jij uitleggen waarom harder rijden dan de maximumsnelheid vaak wél kan? Of erger jij je juist aan de zondagsrijders en fatsoensrakkers op de weg? Neem dan contact op met de redactie van Debat op 2. We horen je verhaal graag.

Ferdi Schrooten
redacteur Debat op 2
Email: [email protected]
Tel: 035-671.95.59
GSM: 06-41.11.20.54
Website: debatop2.nl

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  17-4-2012  


|

FlitsKaart