Maand flitsen op A2: 27.937 boetes

 

Een intensieve snelheidscontrole van de snelwegpolitie KLPD op de A2 heeft in de vier weken voor Pasen een enorme hoeveelheid bekeuringen opgeleverd: 27.937 stuks.
De controles werden vrijwel dagelijks gehouden op het stuk tussen Zaltbommel en Beesd. Het KLPD noemt het opmerkelijk dat op de ene weghelft aanzienlijk harder wordt gereden dan op de andere. Richting Utrecht wordt het gaspedaal verder ingetrapt dan richting Den Bosch. Volgens een woordvoerder van het KLPD is nog niet duidelijk hoe dit komt. "Dat gaan we analyseren."

Een van de trajecten waarop het verschil tussen de rijrichtingen duidelijk tot uiting kwam, was het stuk tussen knooppunt Deil en de Bommelse brug, waar 120 per uur mag worden gereden. Richting Zaltbommel/Den Bosch ging de afgelopen weken 5 procent van de voorbijgangers op de foto, terwijl richting Beesd/Utrecht de radar 7 procent van de passanten flitste.

In totaal passeerden tijdens de vier weken durende controle ruim 300.000 automobilisten de radarapparatuur. Tussen de Zaltbommelse Waalbrug en de Lekbrug bij Vianen werd tussen 25 februari en 20 maart in totaal 43 keer een radarinstallatie langs de rijbaan geplaatst. De meest lucratieve dag voor de rijksschatkist was zaterdag 8 maart, toen 2750 weggebruikers werden beboet wegens het te hard rijden over de A2. Procentueel de meeste hardrijders werden geflitst bij de eenmalige controle bij de wegwerkzaamheden bij Beesd, waar maximaal 90 per uur geldt.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  29-3-2008  


|

FlitsKaart