Man aangehouden die radarauto met stenen bekogelde (Update 3 maanden cel)

 

Een politieagent in uniform die op dinsdag 18 mei, omstreeks 21.10 uur, een snelheidscontrole hield op de Doctor Lelylaan is bekogeld met stenen. Een 36-jarige man uit Baarn is op verdenking van de aanval op de agent aangehouden.

De politieagent zat in een radarauto ter hoogte van het tankstation, toen de man met stenen begon te gooien. De man werd circa een kwartier later aangehouden in een snackbar aan de Tesselschadestraat.

De politieagent zag terwijl hij in de radarauto zat een man uit de richting van de Leeghwatertunnel komen lopen. De man liep naar de auto toe en keek in de richting van de politieagent. Een paar meter voor de auto bleef hij staan en hij gooide vervolgens een steen. De politieagent dook weg en hoorde een harde klap. Hij kwam overeind en zag dat de man nogmaals gooide, waarna hij weer wegdook en dit keer glas over zich heen kreeg. De agent keek op en zag de man wegrennen. De agent waarschuwde de meldkamer en gaf het signalement van de man door.

Om 21.25 uur werd door agenten een man die aan het signalement voldeed, gezien in een snackbar aan de Tesselschadestraat. De politieagent reed naar de zaak toe en herkende de man. Hij werd hierop aangehouden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De agent heeft aangifte gedaan.

Blik op 112 schreef: Drie maanden cel voor bekogelen van radarauto

Een 36-jarige man uit Baarn heeft celstraf gekregen voor het feit dat hij op dinsdagavond een politieagent in een radarauto heeft bekogeld met stenen.

De politie agent hield op de Doctor Lelylaan een snelheidscontrole. De dader kon dezelfde avond nog aangehouden worden.

Na een intensief verhoor bekende de man dat hij boos was geworden nadat hij was geflitst. Hij reed 72 km/u op een weg waar 50 km/u is toegestaan. De verdachte is deze week via supersnelrecht door de rechter veroordeeld voor drie maanden cel waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij de schade aan de radarauto betalen.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  19-5-2010  


|

FlitsKaart