Man raast over A4 met 280 kilometer per uur3872x

Cocaïne stroomde door zijn aderen, hij had nachten niet geslapen en hij reed met 280 kilometer per uur over rijksweg A4. Logisch dat hij uit handen van de politie wilde blijven.

Uiteindelijk mislukte dat. De 40-jarige bestuurder van een zwarte BMW uit Den Haag werd dinsdagavond in verwarde toestand uit de tuin van een woning in Leidschendam geplukt.

Dat had nogal wat voeten in de aarde. De snelheid waarmee de man reed, was zo hoog dat hij aanvankelijk aan de politie wist te ontsnappen. Volgens speciale meetapparatuur scheurde hij met meer dan 280 kilometer per uur over de snelweg.

De verkeerspolitie ontdekte de laagvlieger ter hoogte van recreatiegebied Vlietlanden, tussen Leiden en Leidschendam. Hij nam de afslag Leidschendam en dook de Sijtwendetunnel in. Daar verdween hij uit het zicht.

Dankzij een tip van een getuige vonden agenten de inmiddels verlaten auto en, na een flinke zoektocht in de omgeving, ook de bestuurder. Hij was in de war en had cocaïne op zak.

De Hagenaar verklaarde drugs te hebben gebruikt en al nachten niet te hebben geslapen. De politie nam hem zijn rijbewijs en auto af. Hijzelf werd in bewaring gesteld.

Of het een landelijk snelheidsrecord is op de openbare weg, is onbekend. In 1994 meldde de politie dat een snelheid van 248 kilometer per uur op de A28 tussen Beilen en Meppel toen de hoogst gemeten snelheid ooit was. De automobilist reed in een Porsche Carrera 911 en gaf plankgas onder de enthousiaste begeleiding van zijn schoonvader. Juist op dat moment passeerden zij een radarpost van de politie.


Bron: Algemeen Dagblad

Origineel bericht:
---

Een 40-jarige man is dinsdagavond betrapt toen hij in een BMW met 280 kilometer per uur over de A4 reed.

Achtervolgende agenten konden hem niet bijhouden en verloren de snelheidsmaniak uit het oog toen die Leidschendam-Voorburg inreed, maakte de politie woensdag bekend.

De politie trof de auto dankzij een tip van een getuige korte tijd later aan in de Roomolenstraat. Agenten vonden de chauffeur, die verward reageerde, cocaïne op zak had en zei al enkele nachten niet hebben geslapen, in een tuin.

Hij bekende drugs te hebben gebruikt. De BMW is in beslag genomen.

Bron:  nu.nl

Melder: Saab1976

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram