Man rijdt met ontzegging1782x

Ondanks zijn rijontzegging, stapte een 42-jarige man uit Harmelen zondag toch in de auto. Surveilleerde agenten controleerden het kenteken van de auto, die op de Stationsstraat reed. Het rijtuig bleek niet verzekerd. De bestuurder werd aan de kant gezet en verklaarde direct dat hij geen geldig rijbewijs had en een elektronische detentieband droeg. Op het bureau bleek dat de man al heel vaak was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed, ook had hij nog een boete van 600 euro openstaan. De bestuurder is voor verhoor ingesloten en zijn auto in beslag genomen.

Bron:  AD

Melder: Tukker_Pat

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Tukker_Pat (FS Juridisch):

Nu wil men binnenkort het rijbewijs voor alcoholrecidive van rechtswege (dus zonder tussenkomst van een strafzitting) ongeldig laten verklaren. U zal dan opnieuw examen moeten doen met alle nodige kosten daarbij. In de toekomst gaat dit voor meer verkeersovertredingen gelden. Dat gaat echt helpen als nu al mensen met verlopen boetes, rijontzeggingen en in dit geval ook nog iemand die een elektronische detentieband droeg (waar krijg je dat ook alweer voor?)gewoon blijven rijden. Wat zou u zelf doen als uw baan en dus uw gezin, bijvoorbeeld, opeens op het spel staat?

Wie is dan met die maatregel/wetgeving slechter af. U die wordt aangereden door zo’n (onverzekerde) "idioot", of de bestuurder zonder geldig rijbewijs?