Manager: Liever in file dan verhuizen

 

Bijna de helft van de Nederlandse managers staat dagelijks liever urenlang in de file, dan te moeten verhuizen. Een aantal leidinggevenden gaat er echter als gevolg van opstoppingen mentaal aan onderdoor. Zij krijgen last van stressverschijnselen omdat ze dikwijls te laat op afspraken komen.

Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Management Team dat vandaag wordt gepubliceerd. Ruim 54 procent van de managers staat wel eens in de file en 44 procent zegt door het groeiend aantal files te worden belemmerd in zijn werk. Zo’n 60 procent staat tussen de 0 en 5 uur per week in de file, 31 procent tot 10 uur, 9 procent tussen de 10 en 20 uur.

Verder wordt gemeld dat files de kans op een flitsende carrière binnen het bedrijfsleven verminderen door stress en te laat komen. Maar liefst 83 procent van de managers reist met de auto naar het werk. Belangrijkste redenen zijn snelheid (61%) en gemak (48%).

In totaal 81 procent van de managers werkt thuis waarbij vrijdag de meest favoriete dag is. "Voor dat thuiswerken is wel een mentaliteitsombuiging nodig. Opvallend genoeg durven managers vaak niet thuis te werken omdat ze bang zijn het persoonlijk contact met de medewerkers te verliezen", reageert Philip Todd, directeur van telewerkenorganisatie E-werkforum. "In ons land werken nu ruim een miljoen mensen met een kantoorbaan soms thuis. Dat aantal mag wel worden verdubbeld om de files aan te pakken."

 
 
Bron: Telegraaf
 
  20-3-2008  


|

FlitsKaart