Maximum snelheid 90 kilometer per uur op A2

 

De maximum snelheid op de A2 tussen de knooppunten Holendrecht en Oudenrijn gaat in beide richtingen tijdelijk omlaag van 120 naar 90 kilometer per uur. Nu geldt op enkele stukken van dit traject al een maximum snelheid van 90 kilometer per uur vanwege de werkzaamheden voor de verbreding van de A2 van twee keer drie naar twee keer vijf rijbanen. Deze situatie is voor automobilisten te onduidelijk.

,,Dat zorgt weer voor opstoppingen en andere gevaarlijke situaties. Ook heeft de KLPD bij ons aangegeven niet handhavend te kunnen optreden omdat de verkeerssituatie te onduidelijk was,’’ legt een woordvoerster van Rijkswaterstaat uit.

Daarom wordt nu op het hele traject in beide richtingen gedurende de werkzaamheden de maximum snelheid verlaagd. ,,Momenteel wordt de bebording aangepast. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de verlaging weer teruggedraaid.’’

Het is de bedoeling dat de twee keer vijf rijkstroken in 2010 open gaan. De weg is dan nog niet helemaal af: er wordt verder gebouwd aan de definitieve indeling van de weg, de vangrails, bermen, verlichting en dragers van (digitale) borden boven de weg. In 2012 moet de verbreding van de A2 helemaal klaar zijn.

Ook tussen de knooppunten Everdingen en Deil wordt aan de A2 gewerkt en is de maximumsnelheid teruggebracht tot 90 kilometer per uur. Knooppunt Everdingen wordt opnieuw ingericht en ook hier worden extra rijstroken aangelegd. Juni volgend jaar is Rijkswaterstaat hier klaar.

 
 
Bron: AD.nl/Utrecht Nieuwsblad
 
  14-5-2009  


|

FlitsKaart