Maximumsnelheid brommers verhogenx

DEN HAAG - De maximumsnelheid voor bromfietsen moet omhoog naar 50 kilometer per uur in de bebouwde kom waar de brommers op de weg rijden. Door de snelheid gelijk te trekken met die van auto's, kunnen bromfietsers beter met de stroom meerijden. Dat bevordert de verkeersveiligheid.

Dit stelt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in een advies aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De huidige snelheidslimieten voor bromfietsers, 30 km per uur op alle wegen binnen de bebouwde kom, worden momenteel op grote schaal overschreden. De SWOV verwacht dat bromfietsers zich eerder aan de maximumsnelheden zullen houden als ze even hard mogen rijden als de rest van het verkeer.

Samen met de invoering van een brommerkenteken en beter toezicht van de politie moet de verandering van een "geloofwaardigere" maximumsnelheid de verkeersveiligheid verbeteren. De ANWB pleitte eerder al voor een soortgelijke maatregel.

Bron:  Nu.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Op zich een aardig plan, maar het heeft wel enkele stevige nadelen. Ten eerste gaan brommers je dan nog meer om de oren rijden dan ze nu al doen. Ten tweede: Brommers mogen maximaal 45 km/u halen (voertuigeisen). 50 km/u zou dan dus erg krom zijn. En wat doen we dan met de maximum snelheid voor bromfietsers buiten de bebouwde kom. Deze staat nu op 40 km/u. Trekken we die dan ook op naar 50? of naar 70, wie weet 80? Er moet nog maar eens stevig nagedacht worden over zulke plannen...