Maximumsnelheid

 

Hessing deed verder een duit in het zakje over de maximumsnelheid. Hij is tegen het gedogen van snelheidsovertredingen, maar stelt voor 's avonds na tien uur de maximumsnelheid te verhogen van 120 tot 130 kilometer per uur.

Hij is daarmee de derde LPF-bewindsman die erover begint. Eerst vond minister Heinsbroek (Economische Zaken) dat de politie maar boeven moest gaan vangen in plaats van bonnen uit te schrijven, vervolgens stelde minister De Boer (Verkeer) voor om overtredingen tot tien kilometer per uur te hard niet te beboeten.

Heinsbroek kwam zaterdag onder vuur te liggen vanuit de politie. Voorzitter Beuving van de Raad van Hoofdcommissarissen hekelde bij de TROS-radio de uitspraken van Heinsbroek van enige tijd terug dat de politie te weinig gezag uitstraalt door bijvoorbeeld het 'gasfitterslogo'.

,,Je kunt honderden miljoen uitgeven om het gezag van de politie op te bouwen, maar door zo'n uitspraak van een bewindsman is dat gelijk weggegooid geld. Dit is zo slecht. Man, scheer je weg", is het harde oordeel van Beuving. LPF-Kamerlid Eerdmans erkende dat Heinsbroek er beter aan had gedaan een oplossing naar voren te brengen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  23-9-2002  


|

FlitsKaart