Medio oktober 60 kilometer op gevaarlijkste weg van Zeeland

 

Medio oktober gaat de snelheid omlaag op ’de gevaarlijkste weg van Zeeland’ - de Molendijk bij Oud-Vossemeer. Het dagelijks provinciebestuur heeft het besluit om de snelheid van 80 terug te brengen naar 60, dat eerder deze zomer al was aangekondigd, dinsdag genomen.
Nu geldt nog een termijn van zes weken waarin bezwaar kan worden gemaakt, maar gedeputeerde Harry van der Maas rekent erop dat dit niet gebeurt.

Op de bochtige weg vinden veel eenzijdige ongevallen plaats. Op 27 juli viel er een dode en op 21 augustus een gewonde. Er zijn deze zomer waarschuwingsborden geplaatst. De provincie wil langs de weg nog een vrijliggend fietspad aanleggen. Daarvoor zijn nog niet alle benodigde gronden aangekocht. "Media 2016 zal voor dat fietspad de spade de grond in gaan", verwacht Van der Maas.

Hij wil niet meteen de snelheid gaan handhaven met flitspalen. Van der Maas wil de maximumsnelheid als het nodig eerder afdwingen met aanvullende snelheidsremmende maatregelen.

De provincie heeft met het waterschap Scheldestromen en de gemeente Tholen een verkennende studie uitgevoerd naar een rondweg om Oud-Vossemeer. Die zou de problemen op de Molendijk voorgoed oplossen. Daarvoor komt nu een haalbaarheidsonderzoek.

 
 
Bron: PZC.nl
 
  9-1-2015  


|

FlitsKaart