Meer files door wegonderhoud acceptabel





 

DEN HAAG - De overlast voor het wegverkeer als extra vertragingen en files door het vele onderhoudswerk aan de rijkswegen blijft binnen de perken. Minister Peijs van Verkeer verwacht dat het aantal files de komende twee jaar hierdoor maximaal met 6 procent zal toenemen.



„Dat is acceptabel”, stelde de bewindsvrouw woensdag in debat met de Tweede Kamer over haar verkeersbegroting voor 2006. De komende twee jaar staat een grote inhaalslag in het wegenonderhoud op het programma: ongeveer 1100 kilometer rijksweg gaat op de schop.



CDA-Kamerlid Van Hijum wil concrete afspraken maken met de minister dat de overlast hiervan voor de weggebruikers niet de spuigaten kan uitlopen. De overlast mag maximaal verdubbelen of voor 10 procent extra files zorgen. Heeft het wegverkeer meer last van de werkzaamheden, dan moet het onderhoud wat het CDA betreft over meerdere jaren uitgesmeerd worden.



Peijs voelt er weinig voor meer jaren uit te trekken voor dit onderhoud. „Ik wil het niet over een langere periode spreiden.” De minister benadrukte dat het Rijk alles in het werk stelt om de overlast voor het wegverkeer zo klein mogelijk te houden. Dat kan door bijvoorbeeld het werk zo veel mogelijk 's avonds, 's nachts en in het weekend uit te voeren, zoals ook nu al gebeurt.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  12-7-2005  


|

FlitsKaart