Meer inhaalverboden voor vrachtwagensx

14 dec 2001
DEN HAAG - Minister Netelenbos van Verkeer gaat de inhaalverboden voor vrachtauto's uitbreiden naar alle drukke tweestrooks snelwegen. De maatregel gaat 1 februari in. Het inhaalverbod geldt dan op ruim 1000 kilometer snelweg, circa de helft van het Nederlandse autowegennet. Nu geldt het verbod nog op 228 kilometer snelweg. Tegelijk gaat het inhaalverbod langer duren. Op de drukste routes mogen trucks niet passeren tussen 06.00 uur en 19.00 uur. Nu geldt het verbod alleen in de ochtend- en avondspits.
Door het inhaalverbod moet het verkeer op de snelwegen beter kunnen doorrijden. Vrachtwagens zijn gehouden aan een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en voor personenwagens is die op veel snelwegen hoger; 100 of 120 kilkometer per uur.
Netelenbos onderzoekt nog of ze de verboden verder kan uitbreiden. De inhaalbeperking zou dan ook kunnen gelden op snelwegen met drie rijstroken per baan. Hierover verwacht de minister begin 2002 meer duidelijkheid.

Bron:  de Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Hierdoor zal het verkeer beter doorstromen en zullen er tevens vele malen minder ongelukken zijn. Volgend jaar zal dan ook vol trots bekend worden gemaakt dat radarcontroles helpen, want er waren minder ongelukken.

Wij vragen ons af hoe de KLPD denkt dit verbod te kunnen handhaven. Ze moeten het immers maar net zien. Daarmee breng ik weer een van onze standpunten naar voren; het monitoren van het verkeer door middel van opzichtig opgestelde politiewagens, ipv meerijden in het verkeer