Meer premie bij hard rijden zonder schade

 

Verschillende verzekeraars in Nederland zijn van plan om het rijgedrag van mensen in de gaten te houden via smartphone-apps, om zo de hoogte van de premie te bepalen.

Dat schrijft de Telegraaf woensdag.

Tegenwoordig werken verschillende autoverzekeringen al met no-claimkorting op de premie als er schadevrij gereden wordt.

De nieuwe plannen betreffen echter ook hoe hard een persoon rijdt. Iemand die dus regelmatig te hard rijdt, betaalt een hogere premie, ook al maakt deze geen schade.

Naar verluidt is onder andere Delta Lloyd al in vergaande gesprekken met adviesbureau Towers Watson om de methode toe te passen. Eind 2013 zou een dergelijke polis op de Nederlandse markt kunnen komen.

Test
In Engeland is het adviesbureau al bezig met een test in samenwerking met Vodafone en verzekeraar AIG. In de VS experimenteren sommige verzekeraars al langer met apps om gebruikers zo veilig mogelijk te laten rijden, zoals een app die de bestuurder feedback geeft over zijn rijgedrag.

Harm Blaak van Towers Watson begrijpt dat de polis controversieel is. "Veel mensen zullen profiteren van een lagere premie, dus ik verwacht dat weerstand snel zal verdwijnen."

 
 
Bron: Nu.nl
 
  4-10-2013  


|

FlitsKaart