Meer rijbewijzen in beslag genomen

 

De verkeerspolitie van de regio Rotterdam-Rijnmond heeft in 2006 de rijbewijzen van zeshonderd weggebruikers in beslag genomen. In 2005 waren dat er 387.

Volgens een woordvoerster heeft de stijging te maken met meer gerichte controles op agressief rijgedrag, zoals extreme snelheidsovertredingen en rijden onder invloed van alcohol. Van de zeshonderd bestuurders reden er 452 meer dan 50 kilometer harder dan de toegestane snelheid en hadden er 138 meer dan 1,3 promille alcohol in hun bloed.

De meeste overtredingen hadden plaats op de Vaanweg in Rotterdam-Zuid, op de N57 op Goeree-Overflakkee en op de A16/A15 ter hoogte van Ridderkerk. Volgens de woordvoerster werpen de intensieve en gerichte controles, waarmee vorig jaar is begonnen, hun vruchten af. ,,Op Goeree-Overflakkee hadden we in 2005 nog te maken met 16 dodelijke verkeersslachtoffers, in 2006 nog maar twee. We blijven daarom doorgaan met deze controles.''

Met radar, laserguns en surveillance let de politie niet alleen op snelheid en alcohol maar ook op bumperkleven en onnodig linksrijden. Automobilisten die door agressief rijgedrag een dodelijk ongeval veroorzaken kunnen rekenen op een gevangenisstraf tussen de drie en zes jaar.

 
 
Bron: Rijnmond.nl
 
  1-12-2007  


|

FlitsKaart