Meerderheid houdt zich aan de snelheid van 80 km/u op de vernieuwde A4

 

Maandag 5 maart heeft de politie gecontroleerd op snelheid bij de verdiepte wegligging van de A4 tussen Burgerveen en Leiden. In het algemeen houden de automobilisten zich redelijk aan de limiet, maar uit de controle blijkt ook dat 733 van de ruim 7500 gecontroleerde automobilisten zich niet hielden aan de vastgestelde snelheid van 80 km/u. Zij kunnen binnenkort een bekeuring verwachten van het CJIB.

De zes smallere rijstroken, het verdiept rijden en de aanwezige barrier die de twee rijstromen scheidt, vragen om de volledige aandacht van de bestuurder en aanpassing van de snelheid. Voor de veiligheid in het verkeer is het belangrijk dat er daarom niet harder dan 80 km/u wordt gereden. De politie zal daarom veelvuldig op dit traject blijven controleren.

Voor wat hoort wat

Rijkswaterstaat verbreedt de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden naar 2x3 rijstroken. Onder de Oude Rijn is een aquaduct gebouwd en hier ligt de weg over een lengte van 1400 meter verdiept. Het eerste deel van de verdiepte ligging is nu, ruim tweeënhalf jaar eerder dan gepland, gereed. Door deze tijdelijk in te richten voor drie rijstroken in beide richtingen wordt de flessenhalzen van de A4 nu al opgelost. Rijkswaterstaat heeft samen met de hulpdiensten en de omgeving afspraken gemaakt om de rijstroken nu al open te kunnen stellen. De afspraken houden onder andere in dat er een aangepaste snelheid van 80 km/u geldt zodat weggebruikers veilig van het nieuwe weggedeelte gebruik kunnen maken.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  3-5-2012  


|

FlitsKaart