Met 280 km/h over A4: twee jaar cel

 

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag een 42-jarige man uit Roelofarendsveen veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor onder meer levensgevaarlijk rijgedrag. De man reed op 16 oktober 2007 stijf van de cocaïne met 280 kilometer per uur over de A4.

De rechtbank legde de celstraf op voor poging tot doodslag en onder meer cocaïnebezit en het hebben van een hennepplantage. Ook mag de man drie jaar lang geen motorvoertuig besturen.

Probleem is dat de man onvindbaar is. Hij moest twee weken geleden al voor de rechtbank verschijnen voor de behandeling van zijn zaak. De politie kon hem echter niet traceren, al loopt er een landelijk opsporingsbevel tegen hem.

De man besloot die 16e oktober het gaspedaal flink in te trappen toen hij langs de kant van de weg een politiewagen zag staan. Hij wilde niet aangehouden worden. Hij haalde links en rechts ’andere automobilisten in. Bij Leidschendam reed hij door rood licht een tunnel in. Daar reed hij 210, terwijl maximaal 70 is toegestaan. Ook hier passeerde hij links en rechts andere voertuigen.

De dodemansrit eindigde in een woonwijk. De verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat hij daar zo’n 150 km per uur had gereden. Door de verkeersdrempels vloog zijn auto letterlijk. De verdachte vluchtte op een gegeven moment lopend een tuin in, maar werd later aangehouden.

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  4-10-2009  


|

FlitsKaart