Middenbaanchauffeurs oorzaak van files





 

Terwijl bij de meeste verkeersproblemen de snelheidsduivels met de vinger worden gewezen, komt de Britse automobilistenvereniging RAC nu met een nieuwe zondebok voor onze fileproblemen. Het gaat om de mensen die hardnekkig in het middelste rijvak blijven doorrijden.



foto:Flitsservice.nl



We kennen ze allemaal: de automobilisten die rijden tegen een tempo dat past in het rechterrijvak, maar die toch koppig in het midden blijven rijden. Tot irritatie van de andere weggebruikers. En niet alleen van hen. Want een onderzoek door deskundigen van de RAC over de 'slechte rijbaandiscipline' komt tot de conclusie dat deze middenbaanchauffeurs, die anderen dwingen hen aan alle kanten in te halen, verantwoordelijk zijn voor een hoog percentage van de files waarmee ook Engeland dagelijks kampt.



Ook de 'spookfiles', die aan geen enkel concrete reden zoals een ongeval of een defecte wagen kunnen worden toegeschreven, worden veelal veroorzaakt door de kwelgeesten op het middelste rijvak die anderen dwingen tot plots remmen. Binnenkort komen er waarschuwingsborden langs de Britse wegen om deze kwaal tegen te gaan, zo kondigt de RAC aan. Maar of dat zal helpen, als het toeteren of lichtenflitsen van andere weggebruikers zo weinig indruk maken, valt nog af te wachten.

 
 
Bron: Het Laatste Nieuws
 
  22-8-2004  


|

FlitsKaart