Milieudefensie naar rechter om 80-kilometerzones

 

Milieudefensie stapt naar de rechter vanwege het afschaffen van een aantal 80-kilometerzones op de snelwegen bij Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dat laat de milieuorganisatie woensdag weten.


Volgens Milieudefensie is het ministerie van Infrastructuur en Milieu onzorgvuldig omgesprongen met het berekenen van de extra luchtvervuiling die ontstaat door het verhogen van de snelheid naar 100 kilometer per uur. De concentratie schadelijke stoffen zou in de praktijk veel hoger zijn. Het departement van Melanie Schultz van Haegen (VVD) draait het besluit niet terug. Daarom stapt de organisatie naar de rechter.

"Minister Schultz springt onzorgvuldig om met de gezondheid van duizenden burgers die vieze lucht inademen", zegt Ivo Stumpe van Milieudefensie. "Als verkeersminister Schultz niet wil kijken naar de werkelijke vervuiling, met alle gezondheidsproblemen voor omwonenden van dien, dan moeten we dat afdwingen via de rechter."

Milieudefensie strijdt al langer tegen het afschaffen van de 80-kilometerzones. Schultz heeft altijd gezegd dat de luchtkwaliteit bij Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wel voldoet aan de normen.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  28-11-2012  


|

FlitsKaart