Minder hard rijden op A16 en A58 (v.a. 24-01-2011) (update: eerste resultaten)2997x

Om de files aan te pakken gaan vanaf maandag de snelheden omlaag op de A16 en de A58. In de richting van Eindhoven en Rotterdam mag niet harder worden gereden dan 70 en 90 kilometer per uur.

Door de snelheid te verlagen wil Rijkswaterstaat de doorstroming op beide wegen verbeteren. Het gaat om een proef van twee maanden.

Op de A16 gaat de snelheid naar 90 kilometer tussen Zonzeel en Dordrecht. In de richting van Eindhoven wordt op de A58 met verschillende snelheden gewerkt. Bij Moergestel mag er maar 70 op de teller staan.

NU.nl schreef: Files niet korter door lagere snelheid

De ochtendfiles op de A58 en A16 waren maandagochtend door de invoering van een snelheidsverlaging niet korter dan normaal. Op de A58 bij Oirschot was het zelfs 'opmerkelijk' drukker dan normaal.

De ANWB heeft dat maandagochtend laten weten.

Rijkswaterstaat is maandagochtend begonnen met een proef met een lagere snelheid op A58 bij Oirschot en op de A16 tussen Zonzeel en Dordrecht.

Op de trajecten is een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur ingevoerd en op de A58 bij Moergestel is het maximum zelfs beperkt tot 70 kilometer per uur. Doel is een gemiddeld kortere reistijd voor de weggebruikers.

Spits

Op de A58 stond tijdens de hele spits 10 kilometer file. Op de A16 stond 4 kilometer file. De ANWB kan niet zeggen of de files worden veroorzaakt door de snelheidsverlaging, door drukte of omdat automobilisten moeten wennen aan de snelheidsverlaging.

Bron:  RTL Nieuws

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit is eigenlijk te zot voor woorden. Vermoedelijk zit er een diepere gedachte achter. Door de snelheid te verlagen is de kans groter dat er snelheidsovertredingen gemaakt worden. Dit project zal de kassa de komende 2 maanden gaan spekken.

Houden jullie er rekening mee dat er op deze weggedeeltes de komende maanden veel gecontroleerd zal worden op snelheid.