Minder snelheidsovertreders na controles A35 bij Almelo





 

ALMELO - Op de A35 bij Almelo zijn in november en december geen aanrijdingen meer gebeurd en is het percentage overtreders gezakt, sinds de politie intensieve controles uitvoert op het traject. Dat meldt de politie Twente vrijdag. De controles werden ingesteld naar aanleiding van een reeks van 28 ongevallen op de weg richting Almelo tussen december 2002 en oktober 2004. Afgelopen oktober vielen op de weg in totaal zeven doden bij ongevallen.





© Flitsservice.nl



Op verschillende manieren maakte de politie de bestuurders er op attent dat de politie controles zou houden. De limiet werd van 120 via zeventig naar vijftig teruggebracht. In de periode tussen 6 en 24 december werd de snelheid van ruim 42 duizend bestuurders gemeten. Vier procent daarvan werd op de bon geslingerd. In november reed nog zes procent van de automobilisten te hard.



Op de A35 richting Almelo kwamen in oktober vijf Zeewoldenaren bij een auto-ongeluk om het leven. Technisch onderzoek wees uit dat de bestuurder te hard heeft gereden. De auto vloog uit de bocht en belandde tegen een boom. Een paar dagen later vielen er opnieuw doden bij een verkeersongeluk op de A35. Twee inzittenden kwamen om het leven bij een kop-staartbotsing. De Twentse politie meldde dat er geen verband tussen de twee ongelukken was. Na de ongelukken is de bewegwijzering langs de A35 aangepast.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  24-12-2004  


|

FlitsKaart