Minister wil verbreding A2 Den Bosch-Eindhoven862x

Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings heeft de procedure voor de aanleg van spitsstroken op de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven stopgezet en kiest in plaats daarvan voor een verbreding van de weg. Dat blijkt uit informatie die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Op de 2 keer 2 rijstroken van de A2 in Noord-Brabant ontstaan capaciteitsproblemen door de verbreding van de rondwegen om Den Bosch en Eindhoven. Voor de korte termijn waren spitsstroken voorzien.

Rijkswaterstaat was nog bezig met een onderzoek naar de kansen voor een verbreding naar 2 keer 4 rijstroken. Eurlings kiest met 2 keer 3 rijstroken voor een oplossing voor de middellange termijn die goed aansluit op de beide rondwegen.

Nieuwe procedure

Door de keuze moet er een nieuwe procedure worden gevolgd. Eind 2008 moet duidelijk zijn hoe de bredere A2 precies gaat lopen. Op zijn vroegst in 2010 is de weg klaar, ongeveer tegelijk met de rondwegen bij Den Bosch en Eindhoven waar de ombouw inmiddels in volle gang is.

De provincie Noord-Brabant reageerde dinsdag tevreden op het besluit. De gekozen oplossing past volgens gedeputeerde Cora Steffens beter bij de huidige ontwikkelingen.


Bron:  ANP

Melder: Dikke Leo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram