Motorrijdsters gelanceerd 'Twee doden door nalatige gemeente'

 

De gemeente Maarssen is schuldig aan het fatale ongeluk dinsdagmiddag op de Nieuweweg tussen Breukelen en Breukeleveen (Maarssens grondgebied) waarbij de 37-jarige motorrijdster Mounia Pravisani van ijssalon Roma in Utrecht en haar 25-jarige passagiere uit Nieuwegein omkwamen.

Voor buurtbewoner Gerrit Jan van den Berkhof is het helder wie verantwoordlijk is voor het tragische motorongeluk waarbij dinsdag twee vrouwen omkwamen op de hobbelweg tussen Breukelen en Breukeleveen.

Die keiharde kritiek uiten woedende omwonenden van het kronkelige weggetje, dat door tal van dikke boomwortels over tientallen meters flinke hobbels vertoont, en wel op een hindernisbaan lijkt. Buurtbewoner Gerrit Jan van den Berkhof, eigenaar van jachthaven Ruimzicht, zegt al twee jaar geleden aan de bel te hebben getrokken over de gevaarlijke situatie. "Ik heb toen tegen de ambtenaar gezegd: haal die oude populieren nou weg. Dat zou eind 2008 gebeuren. Maar de zaak is om mij onbekende reden vertraagd."

Toen in maart een motorrijder ten val kwam door de wortels, was voor Van den Berkhof de maat vol. Hij schreef een brief naar de gemeente waarin hij stelt: "Is dit een geval dat er eerst ernstige ongelukken moeten gebeuren alvorens de oplossing wordt aangedragen?" In zijn conceptschrijven had de Maarssenaar in plaats van ’ernstige ongelukken’ het woord ’doden’ gebruikt. Nu, krap een maand later, blijkt zijn voorspelling pijnlijk genoeg te zijn bewaarheid.

Dinsdagmiddag haalden de vrouwen met normale snelheid op hun motor een betonwagen in. Vervolgens werden ze door de boomwortels gelanceerd, zo zag Johan de Graaf gebeuren. De motor slingerde naar rechts en schoof onder een tegemoetkomend vrachtwagentje. "Ze lagen bekneld. We konden niets doen. Ik heb een van de dames onder m’n ogen zien doodgaan."

"De gemeente is hier schuldig aan", zeggen De Graaf en Van den Berkhof beslist. "We hebben meermalen op de gevaarlijke situatie gewezen. De gemeente had gewoon haar plicht moeten doen. Het is een wonder dat het niet eerder is misgegaan."

Gistermiddag werd het gevaarlijke gedeelte met rood-witte borden afgezet.

"Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden", reageert de gemeente Maarssen per e-mail. "Op dit moment is het ongeval in onderzoek bij de verkeerspolitie. Zij dragen de zaak over aan het openbaar ministerie. Gemeente Maarssen wacht de uitkomsten af en kan tot die tijd niet op de feiten vooruitlopen."

Zie ook

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  4-2-2009  


|

FlitsKaart