N371 - Onjuist gehouden controle!

 

HOOGERSMILDE - Bij een radarcontrole op de N371 in Hoogersmilde gehouden door het Verkeers Handhavings Team Drenthe (VHD) zijn onterecht boetes uitgedeeld. De radarauto stond op een locatie waar tot voor kort wegwerkzaamheden hebben plaatsgevonden.

Nadat de wegwerkzaamheden waren afgerond heeft de wegbeheerder van dit wegvak de bebording niet weer in de oude staat teruggebracht, dit constateerde een fotograaf voor de website Flitsservice.nl waarna hij direct foto's heeft gemaakt van de situatie. Zo was het voor het verkeer wat richting Meppel reed niet duidelijk dat men ter hoogte van de controle maar 50 km/uur mocht rijden. Een attente voorbijganger tipte de controleur in de radarauto hierover maar deze deed niets aan de situatie.

Vervolgens heeft een buurtbewoner de politie hierover geïnformeerd. Deze gaf te kennen de boetes te vernietigen welke vandaag onterecht zijn gemaakt. Deze controle heeft echter de laatste weken meerdere malen plaatsgevonden, maar de politie weigert deze boetes ook te vernietigen. "De mensen moeten hier maar bezwaar tegen aantekenen", is het commentaar van de regiopolitie Drenthe. Dit betekent in veel gevallen dat de automobilisten die hier op de foto zijn gegaan hun boete betalen zonder bezwaar aan te tekenen.

Bent u de laatste weken op deze locatie geflitst, teken dan bezwaar aan tegen uw boete. Voor hulp en informatie kunt u terecht op ons forum.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  14-8-2006  


|

FlitsKaart