Nachtelijke snelheidscontrole regio Utrecht

 

De politie heeft in de avonduren van woensdag 17 mei en in de nacht van 17 op donderdag 18 mei op het provinciale wegennet in het oostelijk deel van de provincie Utrecht volop op snelheid gecontroleerd.
Resultaten

Tijdens deze controle tussen 20.30 uur en 02.30 uur werden 2027 voertuigen middels de radar gecontroleerd. Hiervan overschreden 291 bestuurders de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/h waar 80 km/h is toegestaan. Daarnaast werden 22 andere bekeuringen geschreven voor ondermeer het negeren van roodlicht, voor niet handenvrij bellen en bumperkleven.

Locaties

De stilstaande controles door twee radarvoertuigen vonden plaats op een aantal provinciale wegen: de N199 (Bunschoterstraat), de N229 bij Cothen en de N237 bij De Bilt. Drie mobiele onopvallende videoauto’s en een videomotor waren door het gehele oostelijk deel van de provincie op pad. Op de wegen waar radarauto’s stonden, was een motoragent actief om de bestuurders die te hard reden, staande te houden.
Waarom

In de nachtelijke uren wordt op provinciale wegen de snelheid vaak fors overschreden. Bestuurders schatten in dat zij op de rustige wegen het gaspedaal diep kunnen intrappen. Maar door even niet op te letten of door een verkeerde correctie van het stuur, raakt een voertuig al snel de berm. Door de hoge snelheid heeft dit vaak een ernstig ongeval als resultaat. Veel ongelukken op provinciale wegen zijn dan ook eenzijdig. Door te controleren op overschrijdingen van de maximum snelheid en buitensporig verkeersgedrag in de late avonduren wil de politie dit verkeersgevaarlijke rijgedrag terugdringen. 
 
Bron: Politie.nl
 
  18-5-2006  


|

FlitsKaart