Navigatieapparatuur met flitspaalsignalering in Frankrijk verboden

 

De navigator is de beste vriend van de automobilist.
Vele Nederlanders vinden eenvoudig hun weg naar hun vakantiebestemming aan de hand van een navigatiesysteem in de auto. De navigator wijst de automobilist de weg, geeft een alternatieve route weer in het geval van files of bij andere obstakels en de navigator geeft het dichtstbijzijnde tankstation aan wanneer de automobilist zijn tank moet bijvullen.

Een ander pluspunt van de navigator is dat het de automobilist kan waarschuwen voor flitspalen.
Zeer handig voor het omzeilen van boetes.

Zijn GPS-snelheidswaarschuwingssystemen verboden in Frankrijk?
Vanaf 5 januari 2012 is het verboden om gebruik te maken van een apparaat waarop de flitslocaties staan aangegeven. Dit geldt nu niet meer alleen voor de radardetectors maar ook voor de navigatiesystemen die met GPS werken. De sancties die horen bij de overtreding van dit verbod zijn: een boete van EUR 1500,-, inbeslagname van het apparaat en de aftrek van 6 punten van het rijbewijs.

28 juli 2011 is er een protocol getekend door de overheid en de Afftac (vereniging van producenten en consumenten van technologische hulpmiddelen bij het rijden) waarin vastgelegd is dat de flitslocaties niet meer aangegeven zullen worden.

Er mogen dus nog wel technologische hulpmiddelen gebruikt worden op de weg maar het is verboden om deze te gebruiken om de flitslocaties aan te geven. De fabrikanten van de apparaten moeten de apparaten van hun klanten updaten en zorgen dat de flitslocaties niet meer gemeld worden.

 
 
Bron: FranceGuide
 
  15-2-2012  


|

FlitsKaart