Nederland met veilig verkeer in top 3 Europa





 

WENEN - Nederland is relatief verkeersveilig. De kans om het slachtoffer te worden van een verkeersongeluk met dodelijke afloop is in de Europese Unie alleen kleiner in Groot-Brittannië en in Zweden.



In getallen uitgedrukt komen in het Verenigd Koninkrijk op l miljoen inwoners jaarlijks 59 mensen bij een verkeersongeluk om het leven. In Zweden ligt dit cijfer op 66 en in ons land op 67. Dit blijkt uit gegevens van de Oostenrijkse verkeersclub VCÖ die woensdag in Wenen werden gepresenteerd.



Ronduit gevaarlijk is de situatie in Griekenland, dat met 197 het hoogste aantal verkeersdoden per jaar telt en in negatieve zin koploper is in het Europese klassement. Portugal is tweede met 184 verkeersslachtoffers, Luxemburg derde met 168, Spanje vierde met 146 en België vijfde met 143.



Gaat het om het totaal aantal verkeersongevallen dan voert Oostenrijk het klassement aan met jaarlijks 5185 ongelukken op 1 miljoen inwoners. België volgt hier op de tweede plaats met 4762 ongevallen.



Nederland noteert jaarlijks op 1 miljoen inwoners 2352 ongelukken en komt daarmee op een achtste plaats van veertien onderzochte landen.

 
 
Bron: AutoTelegraaf
 
  20-3-2003  


|

FlitsKaart