Negatieve uitstraling voor de gehele politie

 

"Dit heeft een negatieve uitstraling voor de hele politie.'' Korpsbeheerder Thom de Graaf (burgemeester Nijmegen) van Gelderland-Zuid betreurt het dat ,,er verschillend wordt omgegaan met de extra toelagen voor korpschefs en dat er verschillen zijn in declaratiegedrag tussen korpsleidingen onderling." Volgens de Graaf kan de korpsleiding van Gelderland-Zuid zich goed verantwoorden voor haar declaratiegedrag en toelagen.

De arbeidsvoorwaarden van de korpschef van Gelderland-Zuid zijn overigens overeengekomen met de toenmalige korpsbeheerder, de huidige minister Guusje Ter Horst.

Huidig korpsbeheerder De Graaf wil twee dingen rechtzetten. Zijn korpschef Henk van Zwam ontvangt geen toelage voor 8.945,76 per jaar Werving en Behoud, zoals de Gelderlander gister op basis van cijfers van RTL Nieuws vermeldde. Hij meldt verder dat Van Zwam jaarlijks 3198 euro per jaar ontvangt omdat hij 24 uur per dag bereikbaar moet zijn. Dat bedrag is niet standaard afgekocht, maar betreft een reguliere piketvergoeding betaald van 1 euro bruto per uur.

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  12-1-2009  


|

FlitsKaart