Negentien aanhoudingen bij Ochtendgloren.





 

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 februari 2009 op de rijksweg A1 ter hoogte van Apeldoorn bij de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ negentien personen aangehouden, waarvan er nog zestien vastzitten.

Bij de controle zijn o.a. Anabole steroïden, 20.000 euro contant geld, valse rijbewijzen en identiteitsbewijzen, een ploertendoder, inbrekerswerktuig, onverzekerde auto’s en onvoldoende gekoelde snacks aangetroffen. De belastingdienst nam 3 auto’s in beslag. De Duitse politie ontdekte een Nederlander die nog 3 jaar en 10 maanden gevangenisstraf in Duitsland tegoed had.

171 km/uur

In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Met radar zijn alle passerende bestuurders gecontroleerd op snelheid. Twee verdachten hadden teveel gedronken, 212 reden harder dan toegestaan en krijgen nog bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 171 km/uur. Drie rijbewijzen zijn ingevorderd in verband met alcohol en snelheid. In 64 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor ‘lichte’ overtredingen.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen ‘Lukasgat’ en ‘De Hucht’ geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse.

Bijzonderheden:

In een Duits voertuig is een ploertendoder aangetroffen. De verdachte betaalde een schikkingsvoorstel van 85 euro. De ploertendoder is inbeslaggenomen.

De Parketpolitie inde voor ruim 1600 euro aan openstaande boetes en zijn vier vonnissen betekend. Een verdachte is aangehouden omdat hij zijn boete van 500 euro niet kon betalen.

De Douane trof drie in Nederland woonachtige bestuurders die in een voertuig reden met een buitenlands kenteken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en krijgen een navordering van de BPM.

De Belastingdienst trof een auto met een ‘grijs’ kenteken wat volgens de inrichting een personenauto bleek te zijn. Hier volgt ook een navordering.

Het Permanent Autoteam trof op een Pools voertuig Duitse exportkentekenplaten aan die niet gevoerd mochten worden. De kentekenplaten zijn inbeslaggenomen.

De politie trof drie jongeren met in hun auto inbrekerswerktuig. Zij reden in een huurauto die niet tijdig was ingeleverd. De drie mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Drie Denen en een Egyptenaar zijn eveneens ingesloten omdat hun identiteit niet kon worden vastgesteld.

De Recherche trof een Nederlander in een Spaans getekend voertuig. In de auto lag een grote hoeveelheid Anabole steroïden die niet zonder vergunning mogen worden vervoerd. De auto is inbeslaggenomen omdat de eigenaar nog een belastingschuld open had staan van 170.000 euro. De bestuurder had 10.000 euro aan contanten bij zich. Dit geld is inbeslaggenomen en de herkomst zal worden onderzocht.

Vier buitenlandse verdachten (Litouwen en Georgië) zijn aangehouden omdat zij in het bezit waren van valse rijbewijzen en identiteitspapieren. Een Nederlandse inzittende vrouw is aangehouden op verdenking van het faciliteren van mensenhandel. Bij de verdachten is in de onderkleding 10.000 euro aan contanten aangetroffen. Dit geld is eveneens voor onderzoek inbeslaggenomen.

De belastingdienst legde beslag op 11 auto’s, waarvan er drie daadwerkelijk zijn afgesleept in verband met openstaande belastingschulden. Zij inde direct 3100 euro.

Twee verdachten die langs de snelweg liepen zijn aangehouden omdat zij de aanwijzingen van de politie niet opvolgden.

De Voedings en Warenautoriteit heeft twee proces-verbaal opgemaakt voor het vervoer van snacks bij een te hoge temperatuur en een onhygiënische laadruimte van een bestelbus.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie en Nationale recherche van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Belastingdienst, Voedsel en Waren Autoriteit, VROM, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück \ NRW-Münster.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  2-6-2009  


|

FlitsKaart