Nepagent in De Steeg loopt tegen de lamp





 

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdstraat in De Steeg een 20-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden omdat hij zich valselijk zou hebben uitgegeven voor een politieagent.



Rond een uur 's nachts meldde een automobilist dat hij op de Hoofdstraat in De Steeg een stopteken had gekregen van een in burger geklede man die zich uitgaf voor een agent. De nepagent zou daarbij een politielegitimatiebewijs hebben laten zien en de automobilist er vervolgens op hebben aangesproken dat hij geen gordel droeg. Ook verklaarde de nepagent dat een bekeuring 60 euro zou kosten, maar vroeg daarbij geen contant geld.



Verkeerscontrole



De automobilist kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Agenten in een onopvallende auto begaven zich hierop naar de Hoofdstraat en werden door de nepagent eveneens aan de kant gezet. De nepagent verklaarde tegenover zijn echte collega's bezig te zijn met een verkeerscontrole. De echte agenten speelden het spel mee en vroegen of de man zich kon legitimeren, waarop de man een nagemaakt politielegitimatiebewijs toonde. Vervolgens werd hij door zijn echte collega's aangehouden.



Nepflitsapparaat



De man bleek verder te beschikken over enkele politieattributen, zoals een nepflitsapparaat en een op een echt lijkende portofoon, een schouderholster zonder wapen en een wapenstok. De nepagent bleek bovendien een laptop bij zich te hebben waarin hij eerder gecontroleerde voertuigen op had geslagen. Voorzover bekend lijkt het erop dat de man overigens geen kwaad in de zin heeft gehad maar zich voor de grap wilde uitgeven als een politieagent. Ook is niet gebleken dat de man geld van boetes geïncasseerd heeft. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De door hem gebruikte materialen werden in beslag genomen.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  3-11-2003  


|

FlitsKaart