Nepagent opgepakt die snelheidscontrole uitvoerde op E34 in Turnhout



x

Dankzij een alerte autobestuurder heeft de politie van Turnhout maandagmorgen een nepagent opgepakt die snelheidscontroles uitvoerde op de E34 richting Eindhoven en de boetes van zijn overtreders onmiddellijk inde.
De nepagent, die uitgerust was met een valse politiekaart en een neppistool, gaf tijdens zijn verhoor toe een zestal bestuurders op de bon te hebben geslingerd.



Maandagmorgen reed een bestuurder uit Beveren op de E34 in de richting Eindhoven toen hij door een politieagent in burger naar de kant werd geleid. De agent toonde de automobilist een politiekaart en een pistool. Vervolgens zei hij dat de automobilist 170 km per uur had gereden en hij vroeg de man de boete onmiddellijk te betalen.
Maar de autobestuurder koesterde argwaan toen hij in de gaten kreeg dat de agent een neppistool droeg. De alerte autobestuurder zei dat hij eerst de lokale politie zou bellen. Daarop hield de nepagent het voor bekeken en vervolgde zijn weg. De bestuurder kon de nummerplaat van de nepagent noteren. De dader, een man uit Mol, werd in zijn woonplaats opgepakt.

Bron:  Gazet van Antwerpen

Melder: Gijsbert

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram