Neptrajectcontrole op A4

 

De borden die langs de A4 waarschuwen voor trajectcontrole kloppen niet. Het systeem werkt niet, bevestigt een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer na een bericht van RTL Nieuws en de Verkeersinformatiedienst.
Bij trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid tussen twee punten gemeten. Als iemand bijvoorbeeld bij het inhalen even te hard heeft gereden, kan hij zichzelf een boete besparen door daarna wat rustiger te rijden.

Wie dit op de A4 in zijn achterhoofd had komt echter bedrogen uit. Daar werd vorig jaar gewoon geflitst omdat de trajectcontrole het niet deed.

Het systeem was buiten werking sinds een van de meetpunten was verplaatst. "Daarna moesten we het opnieuw ijken", zegt de woordvoerder.

Door technische problemen werd de ingebruikname vervolgens steeds weer uitgesteld. In plaats daarvan werd dertien keer geflitst.

Afgeplakt

Het bord dat de trajectcontrole aangaf is echter niet afgeplakt. Volgens de Verkeersinformatiedienst had dat wel moeten gebeuren, omdat automobilisten er rekening mee houden op welke manier ze worden gecontroleerd.

Omdat ze denken dat er trajectcontrole plaatsvindt zouden ze kunnen denken dat even snel inhalen wel kan, om vervolgens toch geflitst te worden.


Boetes

Daarom zouden alle boetes die vorig jaar op dit traject van de A4 zijn uitgedeeld moeten worden ingetrokken. De woordvoerder van het OM vindt het veel te ver gaan om te stellen dat automobilisten zijn misleid.

"Een automobilist hoort zich aan de snelheid te houden, ongeacht op welke manier wordt gecontroleerd."

Wel noemt hij het ongelukkig dat het bord er nog steeds staat. Er zijn echter geen plannen om het alsnog af te plakken. "We zetten nu echt de laatste puntjes op de i, binnenkort werkt de trajectmeting echt."

 
 
Bron: Nu.nl
 
  3-9-2011  


|

FlitsKaart