Niemand stad (Rotterdam) uit zonder te blazen

 

Tienduizend automobilisten hebben afgelopen nacht moeten blazen tijdens – wat de Rotterdamse politie noemt – ’de grootste alcoholcontrole ooit’.

Honderden agenten stonden verspreid over vijftien plekken in Rotterdam. "De stad zat op slot. Niemand kwam Rotterdam uit zonder te blazen. Dat is uniek,’’ zegt een politiewoordvoerder.

De politie schat dat in de nachtelijke controle tussen de 500 en 1000 automobilisten zijn opgepakt. Tussen half een vannacht en acht uur vanmorgen werden automobilisten naar de kant gehaald. Daarvoor was van te voren extra celruimte ingeruimd.

Twaalf bussen van de Mobiele Eenheid (ME) werden ingezet om de arrestanten op te vangen en te vervoeren. Ook waren drie extra celwagens opgeroepen. Twee takelwagens waren heel de nacht in de weer om de auto’s van beschonken bestuurders af te voeren. De politie had voor de grootscheepse alcoholcontrole 20.000 blaaspijpjes besteld.

Agenten stonden onder meer opgesteld bij de Willemsbrug, de Erasmusbrug, op de Maasboulevard, Oostplein, Jonker Fransstraat, Heer Bokelweg, Weena en het Henegouwerlaan.

 
 
Bron: AD
 
  11-1-2008  


|

FlitsKaart