Nieuw type snelheidsradar niet te detecterenx

LEIDEN - De Leidse regio krijgt wellicht al snel te maken met een nieuw type snelheidsradar langs de openbare weg. Het gaat om de Opto-Speed, een apparaat dat niet traceerbaar is door automobilisten.
De Nederlandse leverancier van het apparaat meldt dat de politie Hollands Midden de aankoop van deze nieuwe camera serieus overweegt. De Opto-Speed wordt nu al met succes in Zeeland en Noord-Brabant gebruikt. De politiekorpsen daar zijn tevreden over het apparaat omdat het niet wordt gesignaleerd door de zogenoemde radardetectors. Die apparaatjes melden de automobilist wanneer hij een snelheidsmeter nadert. Naar schatting 500.000 automobilisten hebben zo'n radarmelder in hun auto. Volgens de leverancier van de Opto-Speed is die radarmelder nutteloos met de nieuwste apparatuur. ,,De oude snelheidsmeters werken op basis van radarsignalen. Maar de Opto-Speed zendt geen enkel signaal uit. Automobilisten zien deze meter dus niet aankomen.'' De nieuwe snelheidsmeter heeft drie lenzen, die kort na elkaar een opname van de passerende auto maken. Op grond van de tijd die de auto nodig heeft om van de eerste lens naar de tweede te rijden, en van de tweede lens naar de derde, rekent de Opto-Speed uit hoe hard het voertuig rijdt.

De Opto-Speed wordt al in diverse Europese landen gebruikt, waaronder Duitsland. Omdat de politie in Zeeland en Noord-Brabant uitermate tevreden is over het apparaat, verwacht het bedrijf dat de Opto-Speed binnen enkele jaren in een groot deel van Nederland de oude snelheidsmeters vervangt. De politie Hollands Midden wil de belangstelling voor het apparaat niet bevestigen.

Peter Groenendijk

Bron:  Leidsch Dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Laat ze maar denken dat er niets tegen te doen is. Tegen alles is iets te doen, dus ook tegen dit. Binnen korte tijd hopen wij u daarover voor te lichten.