'Nieuwe flitspalen lijst', is dit echt of een grap?

 

De laatste dagen ontvangen we op diverse manieren vragen van mensen die een lijst met nieuwe ondetecteerbare en onvindbare flitspalen krijgen via de e-mail. In deze lijst staan locaties op snelwegen die lijken op echte locaties, maar niet echt bestaan.Als de lijst goed wordt doorgelezen, dan is het al snel duidelijk dat deze nep is, want een B35 of B38 weg bestaat helemaal niet. Daarnaast ligt Didam aan de A18 en niet aan de A76. Velperbroek is een knooppunt bij Arnhem (A12) en ligt dus totaal ergens anders dan de afsluitdijk. Het industrieterrein Lage Weide ligt ook aan de A2 en wel bij Utrecht in plaats van aan de A20 bij Rotterdam.
Het beste wat je kunt doen is de e-mail verwijderen en de afzender waarschuwen dat deze e-mail een zogenoemde 'hoax' is en dat de afzender het niet meer moet doorsturen en ook moet verwijderen.

Je kunt natuurlijk ook verwijzen naar dit nieuwsbericht op Flitsservice.nlOm zeker te zijn over welke lijst het gaat, volgt hier het begin:Nieuwe politievideo camera's!Er worden video camera's geplaatst die niet meer met het oog of op e stinger te herkennen zijn. Op grond van de nieuwe wetgeving kunnen hierdoor nog meer overtreders van de maximum snelheid worden geverbaliseerd.Ook het dicht op de voorganger rijden en het rechts inhalen kunnen hiermee geregistreerd worden. Met deze video-beelden zullen overtreders nu nog zwaarder en sneller worden bestraft. (D.W.Z. BINNEN 4 DAGEN EEN PROCESVERBAAL IN DE BUS.)Ze staan op de volgende plaatsen kilometerpaaltje:A1:

12,3 Muiden

42,8 Hoevelaken

78,0 UghelenA2:

31,0 Amsterdam

104,0 Zaltbommel

116,7 Den Bosch

146,2 Best

180,8 Maarheeze

216,6 Wessem

229,2 Roosteren

245,5 Maastricht

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  10-5-2004  


|

FlitsKaart