Nieuwe radardetector onvindbaar voor politie4949x

Er is een nieuwe radarverklikker op de markt die immuun is voor de radardetector-detector (RDD) van de politie. Daarmee bereikt het kat-en-muisspel tussen automobilisten en op snelheid controlerende agenten in flitsauto’s een nieuwe ronde. Enig probleem: de radarverklikker is illegaal.

Het gebruik van een radarverklikker is in Nederland verboden. Wie wordt betrapt riskeert een boete van 250 euro en moet het apparaat inleveren. Om automobilisten met een radarverklikker op te sporen heeft de politie de beschikking over een RDD.


De RDD kan in de prullenbakDe apparatuur werkt uitstekend en heeft daardoor zo’n afschrikwekkende werking dat radardetectors bijna zijn uitgestorven. Het opsporingsapparaat moet echter zijn meerdere erkennen in de nieuwe radarverklikker Beltronics STi-R.

Zelfs als het opsporingsapparaat tegen de onopvallend in de grille verborgen verklikker wordt gehouden, blijft de RDD muisstil.

Martijn Hurks van Flitsservice.nl, leverancier van veel flitsmeldingen op de radio, bevestigt de onvindbaarheid. "We hebben het uitgebreid getest."

Het apparaatje, alleen te koop via internet, kost ruim 900 euro; geld dat je kunt besparen als je je gewoon aan de maximumsnelheid houdt.

Een verslag is hier te lezen.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram