Nieuwsberichten omtrent fataal ongeval op nieuwjaa

 

11 Januari 2002Fataal ongeval: politieauto reed 100 km/uMAASTRICHT - De twee Brunssumse politieagenten die op 1 januari betrokken waren bij een dodelijk ongeluk op de stadstraverse van Maastricht, zijn vermoedelijk door rood licht gereden en met een snelheid van honderd kilometer per uur, terwijl de maximum toegestane snelheid er vijftig kilometer per uur is. De agenten reden met zwaailichten toen zij in botsing kwamen met de auto van een 31-jarige inwoner van Ransdaal. De man overleed later op die dag aan zijn verwondingen.Met de meldkamer is geen overleg geweest over het gebruik van zwaailichten, zoals in het district Maastricht gebruikelijk is. G. van Klaveren, de lokale districtschef die toezicht houdt op het onderzoek, bevestigde gisteren dat de twee agenten zwaailicht voerden terwijl ze onderweg waren naar een vergadering over de euro. "Maar het is niet gebruikelijk om zwaailichten te gebruiken om op tijd bij een vergadering te kunnen zijn', zegt korpschef H. Mostert. Verder onderzoek naar het verkeersgedrag van de agenten zal moeten uitwijzen of de agenten juist hebben gehandeld. Het onderzoek wordt niet aan de rijksrecherche uitbesteed, maar is in handen van de regiopolitie Limburg-Zuid zelf.

Uit: Dagblad De Limburger


8 Januari

'Verongelukte politiewagen vertrok te laat'

Maastricht - De politiewagen die op nieuwjaarsdag op de A2 in Maastricht bij een dodelijk ongeluk betrokken was, is vermoedelijk gewoon te laat vertrokken naar een eurobijeenkomst. Dat denkt persofficier van Justitie Van Hilten.
De politieauto had zwaailichten aan, toen het ongeluk gebeurde. Vorige week ontstond al discussie over de noodzaak daarvan. Bij de meldkamer was niets bekend van een spoedeisend geval. Wel was duidelijk dat de wagen op weg was naar de eurobijeenkomst.

Het onderzoek naar het ongeluk wordt door de politie Limburg-Zuid zelf uitgevoerd. Volgens Van Hilten zijn enkele zeer ervaren politiemensen op de zaak gezet. De behandelende agenten kennen de betrokken collega's niet. De zaak wordt begeleid door een deskundig 'zwaargewicht' uit het korps, stelt Van Hilten. Een naam wil ze niet noemen.

De politiewagen botste op de A2 tegen de auto van een 31-jarige man uit Ransdaal. Deze man overleed na het ongeluk in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Onderzocht wordt welke auto door groen licht reed. De stoplichtinstallatie is daarvoor opgestuurd naar het forensisch instituut.

Uit: Het Limburgs Dagblad

2 Januari:

Man (31) overlijdt na botsing met politie-auto

Maastricht/Heerlen - Een politie-auto van de basiseenheid Heerlen is gistermorgen op de stadstraverse in Maastricht in botsing gekomen met de wagen van een 31- jarige automobilist uit Ransdaal. De inwoner van Ransdaal is gistermiddag aan zijn verwondingen bezweken. De 43-jarige bestuurder van de politie-auto raakte zwaargewond. Het duurde anderhalf uur voordat hij uit het wrak was bevrijd. De andere inzittende een 31- jarige politieman, raakte lichtgewond. De Heerlense politiemannen waren rond acht uur op weg naar een informatiebijeenkomst over euro- transporten in het politiebureau van Maastricht. Ze hadden het blauwe zwaailicht aan. De man uit Ransdaal reed vanuit de Prof. Cobbenhagenstraat de A2 op. De kruising is beveiligd met verkeerslichten.

Uit: Het Limburgs Dagblad

 
 
Bron: Het Limburgs Dagblad
 
  16-1-2002  


|

FlitsKaart