Nijmegen past flitspalen aan op snelheid groene golf

 

’Natuurlijk’ worden flitspalen langs wegen in Nijmegen waar digitale verkeersborden tijdelijk hogere adviessnelheden kunnen aangeven dan de plaatselijke maximumsnelheid, anders afgesteld. Dat zegt de gemeente Nijmegen desgevraagd.

Onlogisch
"Het zou onlogisch zijn om bestuurders via de borden te adviseren om tijdelijk zeventig te rijden voor een betere doorstroming van het verkeer, terwijl de flitspaal in de buurt afgesteld blijft op een maximumsnelheid van vijftig", zegt een woordvoerder.

Signaalgevers
Hoe ze dat bij de gemeente technisch gaan aanpakken, daarop wordt nog gestudeerd. "Dat gebeurt ook in overleg met de politie", aldus de zegsman.Sinds kort staan of hangen op een handvol locaties zogeheten ’signaalgevers’: borden langs of boven de Neerbosscheweg met daarop de adviessnelheid en een groen golfje eronder. Doel ervan is de doorstroming van het verkeer bevorderen.

Meer verkeer
De digitale borden met adviessnelheden staan in het westen van de stad, omdat hier vanaf eind november, wanneer de nieuwe brug De Oversteek geopend wordt, veel meer gemotoriseerd verkeer zal rijden.

 
 
Bron: de Gelderlander
 
  31-5-2013  


|

FlitsKaart