Noord: Stop flitsterreur





 

Laat de politie eindelijk eens aan het werk gaan. Vandaag, maandag 1 juli, is de voorpagina voldoende om te weten dat we belazerd worden. De koppen op deze pagina maken het duidelijk:



1. Boeteregen voor motorrijders na afloop van TT Assen.

2. In Fries verkeer fors hoger aantal doden

3. Brutale klokkenroof uit museum Frederiksoord.




Ons is voorgehouden dat het verkeer een stuk veiliger zou worden als we ons aan de snelheid zouden gaan houden. Om dat te realiseren stelde men in Fryslân de Actie Fryske Diken in, Overal zag je borden met Sherlock Holmes-achtige politieagenten die een vergrootglas voor zich hielden. Dat vergrootglas diende één doel. De snelheidsmaniakken vinden die vier kilometer te hard reden. Het is tevens erg gemakkelijk om na de TT in Assen te gaan flitsen, Ik heb nog nooit een motor gezien die zich aan de snelheid hield en al helemaal niet na de TT. De heren van de flits- brigade zijn niet op hun achterhoofd gevallen: zo gaan ze lekker op de Wâldwei staan de Afsluitdijk: helemaal 120 maar ergens een stukje 70 en daar gaan we staan, want dan levert het nog wat meer op.



Minder verkeersslachtoffers? Als dat zo is dan doorgaan. Echter het tweede kopje toont het tegendeel aan. Sterker nog (zonder vergrootglas) niet 17 maar 28 doden te betreuren.



Dat is 11 / 17 x 100 procent is 65 procent meer doden. Diep triest natuurlijk voor alle nabestaanden enz. maar overheid, politie en justitie zouden zich achter de oren moeten krab ben. Zijn we nog wel op de goede (snel)weg?



Het is gemakkelijk om snelheidsboefjes te pakken, echter laten we toch eens met ons allen zeggen: Politie, houd op, ga eens aan het werk, houd op met vergaderen, houd op met ellenlange rapportages, houd op met krantje lezen in een auto met radarapparatuur. Pak eens de echte boeven. Criminelen die ongevraagd je pand binnen dringen en er met ?100.000 tot ?200.000 aan waardevolle klokken vandoor kunnen gaan. Zoek ze eens op. Her en der wordt vernield, ingebroken, geroofd, gemoord en te hard gereden. Autobestuurders die vier kilo meter te hard rijden worden gepakt omdat het zo makkelijk is. Erg toch, moet beboet worden met 28 euro. Maar achter een gestolen fiets van 700 euro aan gaan? De brute moord op een meisje oplossen? Nee dus. Een ieder die een creatief idee heeft om de flitsterreur te lijf te gaan en de politie weer aan het werk te krijgen: Laat het weten.

 
 
Bron: Leeuwarder courant
 
  7-12-2002  


|

FlitsKaart