Offensief justitie tegen straatracesx

door Martijn Koolhoven HAARLEM - Justitie is een grootschalige actie begonnen tegen illegale straatraces, die ieder weekeinde op geheime locaties in het land worden gehouden. Als onderdeel van de actie deed justitie vrijdagavond een inval bij uitgeverij VNU in Hoofddorp.Bij de inval, die de uitgeverij heeft stil gehouden, werd digitaal fotomateriaal in beslag genomen dat freelance fotograaf René Oudshoorn drie weken geleden maakte van illegale straatraces op een industrieterrein in Hoorn.Bij deze straatraces waren zo'n 150 mensen aanwezig en werd met ongeveer 100 auto's geracet.Het fotomateriaal was bedoeld voor een reportage in het autoblad Autoweek. Op de foto's zijn behalve auto's, ook personen en kentekens te zien. Op het beeldmateriaal dat zou worden gepubliceerd, zijn de kentekens onherkenbaar gemaakt, maar op het ruwe materiaal zijn de kentekens wel zichtbaar.

De VNU-top heeft advocaten ingeschakeld om bij justitie te protesteren.

Autoweek-hoofdredacteur Tony Broekhuizen is woedend. "We laten het er absoluut niet bij zitten. We zullen al het mogelijke doen om hiertegen te ageren." Aanvankelijk weigerde de uitgeverij het fotomateriaal mee te geven, waarop justitie dreigde het VNU-gebouw in Hoofddorp te verzegelen.

Fotograaf René Oudshoorn vindt de actie van justitie buiten alle proporties. "De maatregel staat in geen verhouding tot het vergrijp. In Hoorn is niets bijzonders gebeurd: jongeren die met snelle auto's 's avonds een beetje lol maken", aldus Oudshoorn, die ook protest aantekent tegen de inbeslagname.

Bron:  De Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wie Justitie nog gelooft heeft echt een plaat voor zijn/haar kop. Eerder werd ondergetekende gearresteerd op valse verklaringen, gedaan door brigadier J.T.P. van der Meijden, politie Eindhoven. Er zou een bord met daarop de tekst " RADARCONTROLE" aan de achterklep van de auto gehangen hebben. Dit bord was wel aanwezig, echter het lag plat op de kop in de achterbak van de auto. Tevens zou het ook nooit gepast hebben aan de achterklep, daar het bord redelijk groot was. Gelukkig blies Justitie en ook de brigadier de kortste adem en werd ondergetekende vrijgesproken.

Drie weken geleden waren wij van Flitsservice aanwezig bij deze streetraces in Hoorn. Zie daarvoor ook onze eerder gemaakte reportage. De leugens die Justitie nou weer verspreidt doen je toch echt afvragen wat voor mensen daar werken. Dat er 150 mensen aanwezig waren en dat er met maar liefst 100 auto's geracet werd, tsjonge jonge zeg, waar halen ze die cijfers toch vandaan? Ik heb in ieder geval geen enkele agent gezien op die avond. En die 100 auto's? Als het er 10 waren, die actief bezig zijn geweest, is het nog veel. Fotograaf René Oudshoorn heeft het helemaal bij het rechte eind. Een groep jongens die ervoor kiezen om gezellig de zaterdagavond door te brengen.