OM kan megaclaim burgers verwachten

 

Als burgers administratiekosten gaan terugvorderen die ze hebben betaald voor een boete, kan dat neerkomen op een miljoenenclaim voor het CJIB.

Het ministerie van Justitie bevestigt dat de affaire geld kan gaan kosten, maar wil het definitieve oordeel van het gerechtshof afwachten alvorens concrete uitspraken te doen.

Advocaten slijpen intussen de messen om burgers bij te staan. Er is al door een jurist een standaardformulier op internet gezet, waarmee klagers geld terug kunnen vorderen.

"Iedere burger die een bekeuring via het Centraal Justitieel Incassoburo heeft binnengekregen, heeft daarbij ook zes euro aan administratiekosten betaald. Een bedrag dat niet afgedragen hoeft te worden, volgens een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam. Het incassobureau stelt dat deze uitspraak een individueel geval betreft en is tegen de beslissing in hoger beroep gegaan, maar ze hebben geen poot om op te staan. Dat weten ze maar al te goed", aldus jurist mr. J.M.C. Niederer, die de belangen van tientallen cliënten vertegenwoordigt die naar de rechter willen.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  5-9-2012  


|

FlitsKaart