OM-topman: extra officieren van justitie2742x

Procureur-generaal Harm Brouwer wil minimaal tweehonderd extra officieren van justitie om de werkdruk te verlichten. Dit liet de hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM) weten in een interview met weekblad Elsevier deze week. Op dit moment werken ongeveer 730 officieren van justitie bij het OM, van wie een aantal in deeltijd.

Volgens Brouwer is officier van justitie "een zware baan met een hoge werkdruk, aanvallen door de advocatuur en kritiek door wetenschappers". Hij zei verder dat er voldoende animo is om officier te worden, maar "gespecialiseerde advocaten verdienen veel meer en zullen daarom niet snel overstappen".

Onorthodoxe middelen

Brouwer vond in december al dat het OM opsporingstaken moest laten vallen vanwege aangekondigde bezuinigingen. De topman wist toen voor elkaar te krijgen dat het OM niet mee hoefde te doen aan de inkrimping van het ambtenarenapparaat. Brouwer zegt het extra personeel nodig te hebben "omdat het OM er elk jaar nieuwe taken bij krijgt".

De 55-jarige topman is van plan "onorthodoxe middelen" in de strijd te gooien om officieren te werven. "We werken al met headhunters, maar denken ook aan een STER-spotje. Bijvoorbeeld vlak voor de talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman", aldus Brouwer.

Bron:  NieuwNieuws.nl

Melder: Twentshaagje

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram