Ombudsman bezorgd over CBR (oproep problemen melden)

 

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer maakt zich zorgen over het functioneren van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Hij kreeg de afgelopen jaren honderden klachten over het exameninstituut binnen. Het gaat vooral om mensen die in de knel raken bij de medische keuringen die het CBR doet wanneer er twijfels zijn over de fysieke gesteldheid van een automobilist.

Ondanks aangekondigde verbeteringen kwamen er vorig jaar bij de ombudsman 240 klachten binnen. Ook dit jaar blijft het aantal meldingen hoog. Om een sluitend beeld te krijgen van wat er precies mis is bij het CBR roept Brenninkmeijer cliënten met problemen op zich bij hem te melden. Dat kan via dit speciale Meldpunt.

Mede op basis van de klachten die bij dit punt binnenkomen, zal de Nationale Ombudsman binnenkort met een rapport over het CBR komen. Dit is belangrijk voor de toekomst van het instituut. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) liet begin dit jaar weten dat het CBR tot eind dit jaar krijgt om de boel op orde te krijgen. Lukt dat niet, dan is de kans groot dat ze de stekker uit het instituut trekt en examens voortaan door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal laten afnemen.

De afgelopen jaren kwam het CBR bij herhaling slecht in het nieuws. Door administratieve problemen raakten honderden dossiers van verkeershufters zoek. Daardoor konden bijvoorbeeld notoire alcoholisten gewoon blijven doorrijden omdat hun rijbewijs niet werd afgepakt. Tegelijkertijd konden mensen die prima in staat waren een auto te besturen hun rijbewijs niet verlengen omdat de administratie bij de afdeling medische herkeuringen ook niet op orde was.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  24-5-2011  


|

FlitsKaart