Onnodig links rijden grootste ergernis in het verkeer

 

Onnodig links rijden heeft bumperkleven van de eerste plaats verdrongen in de ergernis top tien van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat. Langzaam rijden staat op de derde plaats. Dat heeft het KLPD zaterdag bekendgemaakt.

Het KLPD en Rijkswaterstaat hebben voor de top tien ruim 2700 bezoekers van de AutoRai 2007 ondervraagd. Ruim 62 procent noemde onnodig links rijden als grootste ergernis.

Bumperkleven
In de top tien van 1996 en 2001 stond bumperkleven nog bovenaan de lijst. Andere ergernissen die werden genoemd, zijn onjuiste verlichting, inhalende vrachtauto’s, geen richting aangeven en rechts inhalen.

Het KLPD maakte zaterdag ook bekend dat de dienst Video Registratie Onopvallende Surveillance (VROS) 8335 bestuurders staande heeft gehouden. Daarbij schreef de dienst 10243 bekeuringen uit voor overtredingen uit de ergernis top tien.

Voor bumperkleven kregen 607 automobilisten een boete en voor onnodig links rijden werden 636 bestuurders op de bon geslingerd. Voor mobiel bellen met de telefoon in de hand gaf VROS 2149 mensen een bekeuring. De laatste overtreding staat overigens niet in de top tien.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  19-5-2007  


|

FlitsKaart