Ook diender met slok op vrijuit





 

NIJMEGEN - Politieagenten moeten voortaan gevrijwaard blijven van berispingen of ontslag als ze een keertje worden betrapt op rijden onder invloed in privétijd. De Nederlandse Politiebond (NPB) vindt dat sancties als ontslag kunnen uitblijven nu korpsbeheerder en burgemeester van Nijmegen Guusje ter Horst die zelf ook niet treffen.



De blunder van de Nijmeegse burgemeester om tijdens de week van de Nijmeegse Vierdaagse met een alcoholpercentage van circa 0,6 promille te gaan rijden, waar 0,5 is toegestaan, werd alleen bestraft met een boete. De commissaris van de Koningin in Gelderland, Clemens Cornielje, en de gemeenteraad willen er geen consequenties aan verbinden.



De NPB wil het eveneens afdoen als 'jeugdzonde' mits Ter Horst zelf ook coulance toont. "Zeker omdat het promillage niet schrikbarend hoog was. Had ze een kwartiertje gewacht met gaan rijden, was er niets aan de hand geweest", zegt NPB-voorzitter Hans van Duijn. "We vragen echter wel van haar dat ze dienders die hetzelfde overkomt, evenzo behandelt.



"Als een agent dit overkomt, wordt een intern onderzoek gestart" , zegt Fred van Haaren van de afdeling Gelderland-Zuid van politiebond ACP. " Het wordt dan meegenomen in de beoordeling. Het kan meteen ontslag of overplaatsing betekenen. Het zijn wel de mensen die anderen moeten bekeuren."


 
 
Bron: De Telegraaf
 
  28-8-2006  


|

FlitsKaart