Operatie hongerige raaf





 

Binnenkort mogen gemeentes zelf de opbrengsten uit boetes opstrijken. Voor armere gemeentes wellicht een prachtexcuus om projecten op te starten, om “de stad schoon te maken” en snelheidsterroristen aan te pakken.



Het wordt nog leuker, want zelfs iedere ambtenaar onder HM de Koningin, dus ook die van een ministerie, zal in de toekomst bestuurlijke boetes mogen opleggen. Dat bespaart de politie een hoop werk. Hij is fijn! Als een ambtenaar zijn/haar baas niet aardig vind, dan ligt een prent voor het vijf minuten te vroeg aanbieden van huisvuil zo op de loer.



Omdat de Europese regels het niet toestaan, kan de belasting niet verhoogd worden. Om die complicatie te overkomen moet je de burger gaan pesten, natuurlijk voor eigen bestwil en met regels die niet voor niets zijn uitgevonden. Misschien maakt dit van Nederland binnenkort één groot New York met haar zero-tolerance beleid. Nou, da’s pas een grote appel!



En alsof meer boetes uitdelen nog niet genoeg is, worden per 1 januari de tarieven ook nog eens verhoogd, waaronder die van de snelheidsbelasting. Nog leuker worden de trajectcontroles die volgend jaar op de drukste, maar meest verkeersveilige snelwegen worden geïnstalleerd, voor meer boetes.



“Boetes, boetes, boetes” zei ooit oud-minister Tineke Netelebos, die deze week op radio 1 durfde te beweren dat er in dit land mensen bestaan die het jammer vinden dat ze weg is uit de politiek.



En is Nederland al niet een vreselijk land om te wonen?



Auto-inbraak of foutparkeren? Vandaag mocht ik weer kiezen. Uit beide stelende raven, blijkt justitie, voor een lege auto, nog goedkoper te zijn dan een heroïnejunk. Met de dichtstbijzijnde legale parkeerplek in een hoog risico gebied voor auto-inbraak, weet ik in ieder geval zeker dat ik te grazen genomen ga worden. Auto-inbraak wordt in mijn stad niet opgespoord, foutparkeren wel. Gelukkig heb ik nog een keuze in de kosten.



Het wordt tijd om de stelende raven van de overheid uit te gaan hongeren. Tijd dus om zoveel mogelijk binnenshuis te blijven, want dan krijg je ook geen boete. Het komt de sfeer in dit land niet ten goede, maar dat komt het overheidsbeleid ook niet.



Honger de raven uit en de overheid zal wankelen! Een revolutie is tegenwoordig zo eenvoudig in Nederland.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  12-4-2003  


|

FlitsKaart