Opgepast op Europese wegen: politie houdt flitsmarathon4956x

Wie wel eens de neiging heeft het gaspedaal iets harder in te drukken dan strikt noodzakelijk, doet er deze week goed aan zich even in te houden. In het kader van een Europese actie wordt er in Duitsland en België extra gecontroleerd en ook bij de Limburgse politie is er 'extra aandacht' voor snelheidsovertredingen.
In onze buurlanden is er woensdag zelfs sprake van een ware flitsmarathon, waarbij er veel meer flitscontroles dan normaal worden uitgevoerd. Of de extra aandacht op de Limburgse wegen ook resulteert in meer flitsers, kan een politiewoordvoerder niet zeggen.

Preventie
De Europese initiatiefnemer van de flitsmarathons, politieorganisatie TISPOL, wil dat alle locaties van controles op voorhand bekendgemaakt worden. Topman Paolo Cestra: "De actie staat in het teken van preventie. We willen dat de bestuurders bewust nadenken over de snelheid die ze hanteren: een legale én passende snelheid. Zo zullen ze de risico’s die zij en ­andere weggebruikers lopen, het beste reduceren. We willen in het hoofd van bestuurders geraken. Niet in hun portefeuille."

Een half jaar geleden was de laatste flitsmarathon in België. Toen werden daar 1,2 miljoen bestuurders gecontroleerd. Meer dan 36.500 mensen ­reden te snel, en kregen een boete. Er werden 107 rijbewijzen ingetrokken.

Bron:  De Limburger

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Flitser gezien? Tweet @FlitsserviceNL, gebruik FlitsNav of bel 0321 33 81 33.