Oplettendheid is politie wel bedankje waard1876x

Hij meldt zich op het Dronter politiebureau netjes bij korpschef Dirk Drogt.

Het is niet voor het eerst dat Werner Boersma (32) er zijn gezicht laat zien. Hij speelde een belangrijke rol bij twee opvallende gebeurtenissen in Dronten. In zeer positieve zin welteverstaan. En dat is Drogt wel een bloemetje waard.

Zaterdag twee weken terug speelde het zich allemaal af. Rond elf uur ’s ochtends loopt Boersma langs de geldautomaat aan de Kop van het Ruim. Een man is aan het pinnen en dat gaat duidelijk niet probleemloos. Boersma, die toegeeft nieuwsgierig van aard te zijn, besluit de man te helpen. Met in zijn achterhoofd alle skimverhalen in gedachte, rommelt hij wat aan de automaat. Voor hij het weet heeft hij de apparatuur waar criminelen mee werken in handen. "Dat had ik niet moeten doen, dacht ik echt even." Maar achteraf blijkt dat hij geen sporen heeft uitgewist.

Boersma vervolgt zijn weg naar huis en maakt zich even later samen met zijn gezin klaar om naar Kampen te gaan. "Gezellig winkelen." Het is ondertussen ongeveer twee uur later. De telefoon gaat. Het blijkt een bericht van de politie via het sms-alert systeem te zijn. Een zesjarig jongetje wordt vermist. Het gezin Boersma zit al in de auto. Werner rijdt nog even langs de Kop van het Ruim. Werpt nog snel een blik op het winkelgebied vanwege de melding over vermissing van een jongetje. "Wel verdorie, het zal hem toch niet zijn", zegt hij plotseling tegen zijn vrouw, en wijst naar de knaap. Zij denkt echter dat het jochie bij een dame hoort die er naast loopt. Maar Werner vertrouwt het niet. Hij keert zijn auto, rijdt nogmaals langs de Kop van het Ruim en weet het zeker. Wederom belt Boersma de politie. In afwachting van de komst van agenten houdt hij het jongetje houdt hij aan de praat. "Heel wonderlijk", noemt Dirk Drogt de gebeurtenissen.

Werner Boersma heeft ooit nog eens geprobeerd om bij de politie te komen. De Drontenaar kwam echter niet door de keuring. De politie zou hem nu graag als vrijwilliger willen hebben. Boersma ziet dat wel zitten, maar de verzorging van zijn gehandicapte dochtertje gaat voor alles. Alert blijft hij wel, zegt hij bescheiden. En dan lachend: "Het zou toch mooi zijn geweest als we al winkelend ook nog een winkeldief hadden kunnen pakken."

Bron:  De Stentor

Melder: Marcel.

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram