Oplichter in aanrijdingen actief

 

Op woensdag 12 december heeft de politie een man aangehouden na een nepaanrijding.

Omstreeks 14.30 uur reed een 75-jarige vrouw uit Bilthoven over de Planetenbaan. Ze reed hier net een parkeervak uit. Toen ze hier wegreed lag er plotseling een man naast haar auto. De 45-jarige man uit Bilthoven gaf aan dat hij door haar was aangereden en dat daardoor zijn jas kapot was gegaan. Hij wilde hiervoor een vergoeding van 75 euro. De vrouw reed vervolgens naar huis om dit geld te halen. Ze vond 75 euro toch wel erg veel en gaf hem uiteindelijk 60 euro.
Uiteindelijk vertrouwde ze het allemaal niet en ging naar de politie. De agent herkende in het signalement de 45-jarige man. Hij werd aangehouden en werd over zijn daad gehoord. Hij bekende dat hij het ongeval in scène had gezet.

De 45-jarige man was al eerder opgepakt voor verschillende andere oplichtingpraktijken maar had kennelijk sinds juli 2007 een andere manier gevonden om mensen op te lichten, dit door een aanrijding in scène te zetten.

De man rijdt door de drukke straten van Bilthoven op zijn zwart/blauwe damesfiets met een kinderzitje achterop. Op het moment dat de automobilist uit een parkeervak de weg op komt doet de man net of hij wordt aangereden en op de grond valt. De geschrokken automobilisten schieten de man te hulp en hij geeft direct aan dat zijn fiets en jas kapot zijn. Hij vraagt dan direct hiervoor een schadevergoeding welke varieert van 25 tot 325 euro. Bij de politie is bekend dat hij dit al minimaal zes keer gedaan heeft.

Na verhoor kon de man het bureau weer verlaten. De politie heeft het sterke vermoeden dat er meerdere slachtoffers zijn van deze oplichter en het vermoeden bestaat dat hij doorgaat met deze praktijken. De politie adviseert benadeelden aangifte te doen en bij een eventuele nieuwe “aanrijding” de politie te waarschuwen en geen geld te geven.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  19-12-2007  


|

FlitsKaart