Opnieuw handhavingsacties A12004x

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende maanden op de rijksweg A1 tussen Amsterdam en Hoevelaken opnieuw gericht handhaven. Voor deze handhavingsacties zet de Verkeerspolitie radarcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in. In 2008 hield de Verkeerspolitie ook van dit soort controles. Het aantal ongevallen nam in de periode af. In 2009 vonden er op dat traject nog ruim 1000 ongevallen plaats en valt daardoor negatief op als het gaat om verkeersveiligheid.

Subjectieve pakkans verhogen
Voor deze handhavingsacties zet de Verkeerspolitie radarcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in. Met deze gerichte handhavingsacties wil de Verkeerspolitie de (subjectieve) pakkans van overtreders vergroten en een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.
Doel: Terugdringen van het aantal ongevallen en daarmee het aantal doden en gewonden. Een reductie van ongevallen zal ook een positief effect opleveren als het gaat om files.

Terugdringen overtredingen
De controles richten zich op snelheidsovertredingen, draagplicht autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto’s, onjuist- in en uitvoegen, onjuist inhalen, agressie in het verkeer, niet handsfree bellen, afwijkend gedrag bij fileverkeer en technische staat van voertuigen.

Verkeersveiligheidsanalyses
Het traject is uitgekozen op basis van verkeersveiligheidsanalyses. Op de A1 vonden in 2009 meer dan 1000 aanrijdingen plaats. Uitschieters qua ongevallencijfers zijn de wegvakken Muiden – knooppunt Muiderberg, knooppunt Watergraafsmeer en Diemen, Laren – knooppunt Eemnes en Amersfoort Noord – Knooppunt Hoevelaken. De vrijdagmiddag springt er uit als dagdeel met de meeste aanrijdingen.

Frans Zuiderhoek vertelt waar het KLPD op let

Bron:  Politie.nl

Melder: MarcoV

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram